Friday, September 08, 2006

maharaja anecdote

Iedereen heeft al van de Maharajas van India gehoord. De steenrijk Indiasche (ex)prinsen.
Half vorige eeuw was Rollsroyce met het idee gekomen om rollsen aan de prinsen te gaan verkopen.
Als introductie hadden ze een groot luxe buffet feest georganiseerd en alle prinsen uitgenodigd. Nu de allemaal zijn ze gekomen met hun prins uniform met vele medailles en alles erop en eraan. De prins van Bakthapur was de enige die in gewone avondkledij gekomen was. De portier die wel de invitatie zag wilde hem toch niet binnen laten daar hij niet zeker was.
Na discusies komt uiteindelijk de verantwoordelijke van Rollsrocye te voorschijn en met vele excuses wilde hij alles goedbabbelen. Maar de prins was zijn gezicht verloren voor al de andere maharajas.
Kort vroeg hij aan de vertegenwoordiger hoeveel rollsroyces er beschikbaar waren. 19 bleek. Wel hij heeft ze allemaal gekocht.
Laten overbrengen naar zijn domein, van allemaal het dak laten afzagen. Alle wagens in het rood geverft en in het groot laten opschrijven : vuilkar van bakthapur. Hij heeft echt het vuil hirmee laten ophalen en elke dag een foto in de kranten laten verschijnen. Rollsroyce heeft geen wagens meer verkocht in India.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home